Belépés
Mandulás csirke
... fokhagymát pépesre zúzom, és mozsárban kevés sóval összedörgölöm a csipetnyi sáfrányt, hogy szép színét átvegyék a sószemcsék. Amikor ezekkel elkészültem, megfőzöm a villámsebes, fűszeres hagymaalapot.
Ehhez az olajat belelötykölöm egy akkora lábosba, amelybe később elférnek egymás mellett a csirkedarabok, és ha már meleg, megfonnyasztom rajta az újhagymakarikákat. Aztán a p...
Sült csirkemell lencsemártássa
... beleszórom a lencsét, majd a vadvörösből meleg narancssárgára fakuló szemeket 15 perc alatt tökéletesen puhára főzöm. Amíg a lencse fő, a csirke pedig sül, elkészítem a fűszeres-tejszínes hagymaalapot. A héjától megfosztott lilahagymákat felkarikázom, a megpucolt fokhagymát finomra vágom, a krumplihámozóval megpucolt gyömbérdarabkát pedig a reszelő aprólyukú oldalán pépesre reszel...
Őszné Marikától - köszönöm
... összetevői - általában: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld vagy fekete kardamom, szemes feketebors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió-virág. Általában húsokhoz és a csirkéhez adott hagymaalapú mártásokhoz használjak.

Az alap garam masala kiegészülhet szezámmaggal, mákkal, kókuszdióval, currylevéllel, cayenne-i borssal, kurkumával, csillagánizzsal, fokhagymáva...
Garam masala receptváltozat
Garam masala receptváltozat
Ez a változat az Uttar Pradeshben és Pandzsábban használt legáltalánosabb garam masala, amely jól illik a húsokhoz és a csirkéhez adott hagymaalapú mártásokhoz. Saját ízlés és az ételek fajtái szerint az alkotórészek aránya változtatható:
Hozzávalók: 2 rúd fahéj, 3 babérlevél, 4 dkg római kömény, 2, 5 dkg koriander, 2 dkg zöld vagy fekete ...
Garam masala
... kardamom, szemes fekete bors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió-virág. A fűszereket megpörkö...
1 
Címkék: Őszné Marikától, Uttar Pradeshben, csipetnyi sáfrányt, olajat belelötykölöm, akkora lábosba, vadvörösből meleg, csirke pedig, héjától megfosztott, megpucolt fokhagymát, krumplihámozóval megpucolt, reszelő aprólyukú, csirkéhez adott, alap garam, ételek fajtái, alkotórészek aránya, fűszereket megpörkö, krumplihámozóval, legáltalánosabb, gyömbérdarabkát, csillagánizzsal, receptváltozat, narancssárgára, megfonnyasztom, lencsemártássa, összedörgölöm, belelötykölöm, currylevéllel, csirkedarabok, változtatható, lilahagymákat, hagymaalapot, szerecsendió, kókuszdióval, szezámmaggal, alkotórészek, felkarikázom, kiegészülhet, villámsebes, tökéletesen, megfosztott, elkészültem, vadvörösből, hagymaalapú, mártásokhoz, fokhagymáva, pandzsábban, fokhagymát, hozzávalók, babérlevél, fűszereket, beleszórom, csirkemell, szegfűszeg, elkészítem, pradeshben, használjak, feketebors, sószemcsék, kurkumával, összetevői, megpucolt, marikától, általában, csirkéhez, koriander, tejszínes, aprólyukú, csipetnyi, mozsárban, átvegyék, kardamom,
© 2013 TVN.HU Kft.